Grija față de noi și față de apropiații noștri și dorința de a duce o viață liniștită și sănătoasă reprezintă principalii factori pe care trebuie să îi luăm în calcul atunci când alegem să folosim toate metodele posibile de prevenție a bolilor. De aceea, trebuie să luăm în calcul o serie de măsuri, soluții și produse pentru protecție, dezinfectare și igienizare.

O serie de boli infecțioase pot fi răspândite de la o persoană la alta prin mâinile contaminate. Aceste boli includ infecții gastro-intestinale și infecții respiratorii, cum ar fi gripa. În ziua de astăzi, râspândirea noului coronavirus depinde mult de modul și frecventa în care ne spălăm sau ne igienizăm mâinile. Astfel, cea mai ușoară și rapidă formă de prevenire a îmbolnăvirii este spălarea atentă a mâinilor cu apă și săpun. Fie că este vorba despre un săpun clasic, solid, lichid sau spumă, rezultatul este garantat.

Pe lângă spălarea atentă a mâinilor, trebuie să luăm în considerare mai multe măsuri, care ne ajută să ne păstrăm sănătatea în cele mai bune condiții. Pentru situațiile în care ne aflăm în imposibilitatea de a ne spăla pe mâini, o soluție rapidă și extrem de eficientă este reprezentată de dezinfectanții pentru mâini, sub formă de gel sau spray dezinfectant, care ajută la igienizarea imediată.

Pe lângă igienizarea atentă a mâinilor, trebuie să avem în vedere și alte metode importante de protecție. De exemplu, purtarea mănușilor de protectie este importantă deoarece protejează mâinile de germeni și ajută la reducerea răspândirii germenilor. După utilizare, mănușile se aruncă în recipiente specifice pentru reciclare, astfel încât să se evite răspândirea bolilor.

Pe lângă folosirea mănușilor de protecție, foarte important este să se folosească și măsti de protecție. Acestea sunt obligatorii oriunde, în afara propriului cămin, în această perioadă. Pentru a fi folosit corespunzător și pentru a asigura o protecție sporită, masca folosită trebuie să îți acopere perfect gura și nasul. Masca de protecție ajută la oprirea răspândirii germenilor din nas și gură. De asemenea, te poate împiedica să imprăștii germeni prin respirație, tuse sau strănut.

Pe lângă igienizarea atentă a mâinilor, trebuie să avem grijă să curățăm și să dezinfectăm și suprafețele cu care interacționăm cel mai des, acasă sau la locul de mucă, folosind dezinfectanți și detergenți profesionali de suprafețe.

Telefoanele, clanțele ușilor, mesele, tastatura computerului, afișajele tactile, suprafețele din supermarket-uri și din mijloacele de transport în comun sunt mai murdare decât îți poți imagina și astfel, sunt suprafețe ideale de reproducere pentru germeni. Prin urmare, de fiecare dată când ne folosim telefoanele mobile, strângem mâna cuiva, deschidem o ușă, plătim și primim rest în bancote, folosim computerul și multe alte activități, acumulăm germeni pe mâini, pe care apoi îi transferăm pe toate celelalte suprafețe pe care le atingem sau pe corpul nostru, de exemplu prin frecarea ochilor, atingerea nasului sau a gurii.

De aceea, igienizarea atentă și responsabilă a mâinilor și a suprafețelor trebuie realizată constant și cu produse de cea mai bună calitate, astfel încât virușii și bacteriile să nu aibă nicio șansă de răspândire.